Van Vleuten topfavoriete voor nieuwe wereldtitel tijdrijden, al is Nederlandse triomf niet helemaal gegarandeerd
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Van Vleuten maakt grote kans op derde wereldtitel tijdrijden op rij

Van Vleuten topfavoriete voor nieuwe wereldtitel tijdrijden, al is Nederlandse triomf niet helemaal gegarandeerd
Foto: © photonews

De dames elite zijn voor het eerst aan zet op dit WK. Dan is een Nederlandse overwinning nooit veraf. Annemiek van Vleuten start als favoriete in de tijdrit en zou wel eens haar derde wereldtitel op rij kunnen veroveren. Al is er concurrentie uit haar eigen land en uit de States.

Pech dat namens België Ann-Sophie Duyck moest afzeggen wegens medische redenen. Julie Van de Velde is dus de enige deelneemster uit ons land. Zij reed dit jaar al wel wat ereplaatsen bij mekaar in het werk tegen de klok, maar op het WK is er wel heel veel geweld om tegen op te boksen. Hieronder de voornaamste favorieten.

LUCINDA BRAND

Een veldrijdster als wereldkampioene tijdrijden op de weg? Lucinda Brand lijkt er nog wel wat van verwijderd, maar is desalniettemin iemand waar de tegenstand serieus rekening mee moet houden. Een medaille zou ook al een fantastisch resultaat zijn.

CHLOE DYGERT OWEN

De kans dat een Nederlandse de regenboogtrui verovert, is groot. Maar als er iemand in staat is om zulk scenario te voorkomen, is het Chloé Dygert Owen. Nadat ze lang sukkelde met de gevolgen van een val, presteert de Amerikaanse nu weer op de top van haar kunnen. Moet beter kunnen doen dan de vierde plek van vorig jaar, zelfs goud is geen utopie.

LISA KLEIN

Duitsland kan dan weer rekenen op Lisa Brennauer, maar haar naamgenote Lisa Klein heeft de jeugd aan haar zijde. Het lastige parcours speelt wellicht niet in het voordeel van Klein. Haar enorme potentieel staat echter buiten kijf. Toch maar niet onderschatten dus.

ANNA VAN DER BREGGEN

De wereldkampioene op de weg zou maar al te graag in het tijdrijden eens op het hoogste schavotje komen te staan. Ze verzamelde al drie zilveren medailles op het WK. Haar vorm is wel veelbelovend en dat moet haar een kans geven op te slagen in de ultieme uitdaging: Van Vleuten kloppen in deze discipline.

ANNEMIEK VAN VLEUTEN

Er kan uiteraard moeilijk naast de renster gekeken worden die de voorbije twee jaar al wereldkampioen tijdrijden werd. Daar komt nog eens bovenop dat ze dit jaar in het werk tegen de klok nog altijd ongeslagen is. Een reeks die ze wilt verleggen in Yorkshire. Van Vleuten kan ook enorm diepgaan, een grote troef moest dat nodig blijken.

ONZE STERREN VOOR HET WK TIJDRIJDEN BIJ DE VROUWEN:

**** Annemiek van Vleuten
*** Chloé Dygert Owen - Anna van der Breggen 
** Lucinda Brand
* Lisa Klein

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2020 - 09/08/2020 Tour de Pologne
06/08/2020 - 09/08/2020 Ronde van Tsjechiƫ
08/08/2020 Milaan - San Remo
12/08/2020 - 16/08/2020 CritƩrium du DauphinƩ
15/08/2020 Ronde van LombardijeĀ 

Nieuwste reacties