Yves Lampaert legt zich al neer bij olympische selectie van Evenepoel en Campenaerts
Redactie
| 8 reacties

Lampaert verwacht niet om ook olympische tijdrit te rijden

Yves Lampaert legt zich al neer bij olympische selectie van Evenepoel en Campenaerts
Foto: © photonews

Ook Yves Lampaert is één van de renners die België afvaardigt op het WK tijdrijden. Hij is diegene die er misschien wel het meest voorzichtig naartoe leeft. Lampaert herhaalt nogmaals meer belang te hechten aan de wegrit, maar zou in de tijdrit wel graag top tien rijden.

Zaterdag de Ronde van Slovakije winnen, zondagavond in Yorkshire staan: het zijn drukke dagen geweest voor Lampaert. "Ik voel mij nog een beetje moe, maar ik denk dat die vermoeidheid tegen woensdag wel zal weg zijn. Voor mij is de wegrit op dit WK belangrijker dan de tijdrit", ving Het Nieuwsblad op tijdens de persconferentie in York.

Top tien moet misschien wel lukken 

Wat die tijdrit betreft, wil Lampaert geen al te hoge verwachtingen koesteren. Al gaat hij wel voor een mooie ereplaats. "Ik weet niet waar ik ga stranden. Het is een zeer lange tijdrit en vrij lastig, maar ik denk wel dat een goeie uitslag er in zit. Top tien moet misschien wel lukken." 

Om in aanmerkng te komen voor de Spelen, moet het een plek bij de eerste acht worden. "Ik denk dat dit moeilijk wordt. Moest het wat korter zijn, zou het er misschien wel inzitten. Maar ik denk dat met Victor en Remco de twee mannen voor Tokio bekend zijn. Ze verdienen dat ook."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties