Belgische analisten blijven scherp voor UCI: "Jury heeft gefaald" en "UCI doet statements wanneer het niet moet"

Belgische analisten blijven scherp voor UCI: "Jury heeft gefaald" en "UCI doet statements wanneer het niet moet"
Foto: © photonews

Het WK voor beloften in Yorkshire draaide uit op een tranendal, want wereldkampioen Nils Eekhoff werd achteraf uit koers genomen en was tot tranen toe bewogen. De analisten zijn duidelijk: "De jury heeft gefaald."

Bij Sporza analyseerden ze nog eens de beelden - ook de beelden van een stayerende Eekhoff op weg naar de laatste auto achter het peloton - van de Nederlander. "Dit kan perfect", aldus Bert De Backer. "Hij kan nooit terugkomen anders. Dat is iemand in koers brengen die pech heeft gehad."

"Ik vind zelfs dat hij de helft van de tijd eigenlijk niet kort genoeg achter de auto rijdt", aldus nog de gewezen profrenner. "Ik vind dit helemaal normaal, dit is gewoon de gang van zaken. Misschien was het verstandiger geweest als de renner niet enkel achter zijn eigen auto gaan rijden was. De UCI greep de kans hier opnieuw om zich te bewijzen. Ze doen statements op momenten dat het niet moet."

Overmacht

"Als je gelost wordt, dan is het iets anders natuurlijk. Maar nu was het echt een zaak van pech en overmacht. Volgens de regels van de wet is het misschien ok, maar dit zorgt voor willekeur en dit is geen goede zaak", aldus ook Eddy Planckaert.

"Waar heeft Eekhoff het meeste energie mee verloren? Door in het peloton te blijven zitten of door die achtervolging - weliswaar achter de wagen? Dat is toch duidelijk! Hij is niet gelost geweest, het is gewoon tegenslag. De reglementering moet versoepelen op dit vlak, wat mij betreft."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties