Tim Merlier mengt zich tussen de topsprinters in Münsterland Giro, Deceuninck-Quick.Step met zege aan de haal

Tim Merlier mengt zich tussen de topsprinters in Münsterland Giro, Deceuninck-Quick.Step met zege aan de haal
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tim Merlier mag echt wel tevreden zijn met wat hij in de Münsterland Giro heeft laten zien. Sinds het BK leeft al het vermoeden dat Merlier zich gerust tussen de betere sprinters mag plaatsen. Dat bewees hij in de sprint van de Duitse eendagskoers.

Het is niet enkel in Yorkshire dat het slecht weer is: ook in de Münsterland Giro viel de regen met bakken uit de lucht. Als er een prijs voor de strijdlust zou worden uitgedeeld, dan zou die ongetwijfeld naar Brian van Goethem gaan. De Nederland van Lotto reed bijna de hele koers voorin en vooral zijn tweede aanvalspoging hield het lang uit.

In de slotkilometer werd Van Goethem dan toch tot de orde geroepen, waarna de te verwachte sprint zich aankondigde. Deze werd wel ontsierd door een val van Sénéchal, maar Deceuninck-Quick.Step kon desalniettemin juichen.

MINIEM VERSCHIL TUSSEN HODEG EN ACKERMANN

Het werd een spannend duel tussen Hodeg en Ackermann. Het finale verdict bleek in het voordeel van de Colombiaan te zijn. Tim Merlier had een knappe derde plaats beet en klopte onder meer Gaviria. Voorts nog drie Belgen in de top tien: Noppe werd zevende, Allegaert achtste en Jans negende.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties