Kersvers wereldkampioen Pedersen: "Koersen onder een vergrootglas? Ik heb het mezelf aangedaan"

Simon Wauters
Simon Wauters
| 3 reacties
Kersvers wereldkampioen Pedersen: "Koersen onder een vergrootglas? Ik heb het mezelf aangedaan"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mads Pedersen rijdt vandaag zijn eerste koers als wereldkampioen. In La Louvière staat hij aan de start van de Eurométropole Tour.

Als wereldkampioen wordt het helemaal anders koersen voor Pedersen. Kijkt hij daar tegen op? “Het gevoel voor de start zal alleszins helemaal anders zijn”, vertelde hij aan Het Nieuwsblad. “Maar daar moet ik mee leren omgaan. De situatie is niet anders. Ik heb het mezelf aangedaan en ik ben er natuurlijk blij om.”

“Ik heb geen schrik om te koersen onder een vergrootglas. Als ik hard blijf werken, dan moet het lukken. Ik ben wereldkampioen geworden omdat ik bleef vechten na een slecht seizoen. Dat moet ik blijven doen. Al besef ik ook dat ik misschien nog harder zal moeten vechten om resultaten te halen in die trui. Ik ben niet zomaar wereldkampioen geworden.”

“Hét meest opvallende moment van het WK was wellicht het afhaken van Mathieu van der Poel. Hoe beleefde Pedersen dat?

“Ik had helemaal niks in de gaten vooraf. Mathieu deed kop, voegde in en ineens was hij weg. Trentin liet meteen Moscon kop doen zodat Mathieu niet zou terug komen, maar dat was niet eens nodig.”

“We kennen elkaar goed. Op het WK in Firenze (bij de junioren, red) won hij en was ik tweede. Gelukkig haalde ik het deze keer. Het was nog leuker geweest, mocht Mathieu tweede zijn geweest. Ik vind het echt tof dat zoveel jongens tegen wie ik al vijf jaar koers, het nu zo goed doen bij de profs.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties