Voormalige bergkoning uit Giro gaat nog twee jaar langer door

Nieve blijft volgende twee jaar bij Mitchelton-Scott

Voormalige bergkoning uit Giro gaat nog twee jaar langer door
Foto: © photonews

Sterke klassementsmannen zijn schaars en zeker zij die op latere leeftijd nog een belangrijke rol kunnen spelen. Daarom zijn ze bij Mitchelton-Scott blij dat ze nog enkele jaren kunnen rekenen op Mikel Nieve, ook al is de Spanjaard al 35.

In 2016 kroonde Nieve zich nog tot bergkoning in de Ronde van Italië. Hij eindigde ook al twee keer in de top tien in de Giro en slaagde daar in de Vuelta driemaal in, zelfs dit jaar nog. In de Tour moest Nieve het stellen met tweemaal top twintig.

In elk geval is hij het wielrennen nog lang niet beu en bij Mitchelton-Scott denken ze dat hij nog van waarde kan zijn voor de gebroeders Yates. Nieve zette dan ook zijn handtekening onder een nieuw, tweejarig contract. Hij blijft dus zeker koersen tot eind 2021.

DEZELFDE ROL

"Ik denk dat het de volgende twee jaar dezelfde rol zal zijn voor mij in de grote ronden", blikt Nieve vooruit. "Ik heb wat dat betreft al veel ervaring. Ik hoop dat ik belangrijk kan zijn voor het team. We hebben een goede groep klimmers. Het is ook spannend om jonge renners als Lucas Hamilton te zien groeien, ik vind het leuk om hen te helpen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5052 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties