Julien Vermote voor het laatst in actie bij Dimension Data: "Terugkeren naar Quick-Step kan in de toekomst"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 5 reacties

Vermote gaat Parijs-Tours rijden zonder zijn ploeg voor 2020 al te kennen

Julien Vermote voor het laatst in actie bij Dimension Data: "Terugkeren naar Quick-Step kan in de toekomst"
Foto: © photonews

De twee jaar van Julien Vermote bij Dimension Data komen zondag in principe ten einde met zijn deelname aan Parijs-Tours. Bij welke ploeg hij volgend jaar aan de slag gaat, weet hij nog niet. Deceuninck-Quick.Step zal het niet worden, al sluit Vermote een latere terugkeer niet uit.

Vermote was weggegaan bij Quick-Step om meer zijn eigen kans te gaan, maar het is bij Dimension toch niet echt een groots succes geworden. "Ik wilde gewoon niet meer als eerste op kop van het peloton moeten rijden. Met iets meer geluk won ik in 2018 Kuurne-Brussel-Kuurne. Dat zou een grote stap geweest zijn", benadrukt de Belg fijntjes bij Sporza.

TOURSELECTIE HAD VERDIEND GEWEEST

Een bizar moment dit jaar was zijn niet-selectie voor de Tour. "In principe had ik mijn plaats wel verdiend. Ik had het gevoel dat de vete tussen Mark Cavendish en de top van de ploeg zeker een rol speelde. Cavendish is een goede vriend van mij. Als het sportieve niet meer primeert, dan heb ik daar wel mijn vraagtekens bij."

MET CAV NAAR BAHREIN?

Die goede vriend zou hem graag meenemen naar Bahrein-Merida. "Dat is niet evident natuurlijk omdat hij ook niet z'n beste jaar achter de rug heeft. Het zou mooi zijn om weer samen met hem te rijden. Ik geloof nog altijd in hem. Hij kan het nog altijd."

Als het Bahrein niet wordt, is het Deceuninck-Quick.Step van Patrick Lefevere dan geen optie? "Neen, ik denk dat ik nog meer moet ontwikkelen en een betere renner kan en moet worden. Terugkeren naar Quick-Step kan in de toekomst wel, de verstanding met Patrick is nog altijd uitstekend."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
20/10/2020 - 08/11/2020 Vuelta
24/10/2020 Cyclocross Ruddervoorde
25/10/2020 Parijs-Roubaix
31/10/2020 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties