POLL: De strafste stoot van Viviani bij Quick.Step (van exploot in Giro over triomf in kampioenschappen)
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Viviani schitterde veelvuldig in grote koersen bij Quick.Step

POLL: De strafste stoot van Viviani bij Quick.Step (van exploot in Giro over triomf in kampioenschappen)
Foto: © photonews

Van 2015 tot 2017 stond Elia Viviani bekend als een sprinter die wel wat in zijn mars had, maar dat nooit volledig kon tonen aangezien ze bij zijn ploeg Sky volop inzetten op het eindklassement in grote ronden. Dat hij zo grandioos voor de dag zou komen bij Quick.Step, voorspelden er weinigen.

Twee fantastische seizoenen zouden Elia Viviani en Quick.Step met mekaar doormaken. In 2018 werd hij de verrassende zegekoning van het peloton en ook een jaar later haalde de Italiaan opnieuw dubbele cijfers wat aantal overwinningen betreft. Nu zijn laatste koers voor de ploeg in zicht komt, benadrukken we nog eens zijn grootste triomfen.

Viviani begint na zijn overstap naar Quick-Step meteen te winnen in rittenkoersen in 2018 en in mei van dat jaar toont hij zich helemaal wereldtop, uitgerekend in de Giro, de ronde van zijn eigen land. De successen beginnen al op Israëlische bodem, waar de Giro van start gaat, met zeges in de eerste twee ritten in lijn. Viviani doet er in Italië nog twee bij en gaat eveneens met de puntentrui aan de haal.

NATIONAAL KAMPIOEN OP ZWAAR PARCOURS

Ruim een maand later pakt hij uit met een heroïsch numero in het nationaal kampioenschap. Het parcours is eigenlijk te zwaar voor hem, zo wordt vooraf gedacht, en deze keer heeft hij niet die hele sterke ploeg om hem te ondersteunen. Toch bijten renners als De Marchi, Oss, Pozzovivo en Visconti allemaal in het zand. In zijn Italiaanse kampioenentrui wint Viviani later nog de Cyclassics in Hamburg en drie ritten in de Vuelta.

Ook in 2019 kent hij een goed begin van het wielerjaar, al duurt het wat langer eer hij zich op het hoogste niveau kan doorzetten. Deceuninck-Quick.Step speelt hem uit in de Tour en Viviani slaat toe in de rit van Reims naar Nancy: hij blijft Kristoff, Ewan, Sagan en Groenewegen voor in een sprint met allemaal toppers.

DRIE ZEGES OP RIJ NA DE TOUR

Viviani is hierna helemaal los: hij wint drie koersen op rij, twee die wel erg hoog staan aangeschreven. Hij schrijft opnieuw Hamburg op zijn naam en rijdt in een zwaar Europees kampioenschap weg met Lampaert. Viviani klopt zijn teamgenoot en toont zijn nog eens zijn ware klasse.

Wat vonden jullie de strafste stoot van Viviani bij Quick.Step?

67%
0%
0%
0%
33%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/01/2020 - 26/01/2020 Tour Down Under
26/01/2020 GP Adrie Van der Poel
01/02/2020 - 02/02/2020 WK
05/02/2020 Parkcross
08/02/2020 Krawatencross

Nieuwste reacties