Alaphilippe stelt het zeer duidelijk: "Ik kan vertellen dat ik niet voor een klassement ga"

Alaphilippe stelt het zeer duidelijk: "Ik kan vertellen dat ik niet voor een klassement ga"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Julian Alaphilippe reed dit jaar een verbluffend sterke Ronde van Frankrijk. Velen vroegen zich af of hij in staat zou zijn om de Tour te winnen. In Parijs bleek dat nu nog te hoog gegrepen, maar wie weet lukt het in de toekomst wel. Het zal alvast niet voor volgend jaar zijn.

De Fransman heeft na die drie bewogen weken even de tijd gehad om zijn gedachten te ordenen en richting 2020 te kijken. "Ik kan nu al vertellen dat ik niet voor een klassement ga. Ik heb volgend jaar andere doelen." Alaphilippe lijkt dus opnieuw in te zetten op de klassiekers.

ONTZETTEND ZWARE TOUR

Ook de voorstelling van het Tourparcours heeft daar niets kunnen aan veranderen. "Het is echt een ontzettend zware Tour. Het openingsweekend in het zuiden is al zeer pittig. Er lijken een aantal mooie ritten bij te zitten, maar ik zal nog meer weten na de verkenningen."

Bergen zitten er alvast genoeg in en er zijn ook enkele nieuwigheden opgenomen. "Het is een mooi parcours met vele nieuwe beklimmingen, wat voor een interessante en spectaculaire Tour zal zorgen. Ik kan niet wachten om in Nice aan de start te staan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties