Kenny Dehaes zwaait af in laatste profkoers van het jaar op Belgische bodem

Kenny Dehaes zwaait af in laatste profkoers van het jaar op Belgische bodem
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Er zijn nog ploegen die naar Azië trekken voor het aantal wedstrijddagen nog op te drijven, maar in België is men toe aan de laatste wedstrijd van het seizoen. Dat is Putte-Kapellen, oftwel de Nationale Sluitingsprijs, een toepasselijke naam. Het is tevens het afscheid van Kenny Dehaes.

Zoals de Omloop al jarenlang de opener van het Belgische seizoen is, zo is de Sluitingsprijs de laatste profkoers in ons land. Het zag er wel even naar uit dat dit laatste niet langer het geval zal zijn. Ben Simons, tevens organisator van andere wielerwedstrijden, verzekerde echter het voortbestaan van de wielerwedstrijd.

De Sluitingsprijs zal dus vandaag effectief afgewerkt worden. Wel met deze nuance dat het voortaan te boek staat als 'kermiskoers' en dus enkel op de nationale kalender prijkt, niet langer op de internationale. Vorig jaar zette de Nederlander Taco van der Hoorn van Roompot de wedstrijd op zijn palmares.

CONTINENTALE PLOEGEN

Door het nationale karakter van de koers zullen er vooral continentale ploegen aantreden. Voor Kenny Dehaes is het zijn laatste wedstrijd als prof. De 34-jarige renner van Wallonie-Bruxelles stopt met wielrennen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties