Tourvoorstelling voor 2020 gaat vele vragen beantwoorden, rolverdeling bij Ineos lijkt nu al gekend

Tourvoorstelling voor 2020 gaat vele vragen beantwoorden, rolverdeling bij Ineos lijkt nu al gekend
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het gonst al een tijdje van de geruchten over wat er allemaal al dan niet in de Tour van 2020 zal zitten. Het antwoord volgt gauw, want omstreeks 11u30 zal het parcours definitief bekend worden gemaakt. De ploeg die er al het meeste mee bezig lijkt, is ook nu weer Team Ineos.

Meestal is op het moment van de Tourvoorstelling eigenlijk al zo goed als alles bekend. Dit jaar heeft de ASO enkele geheimen goed kunnen bewaren. Wellicht is het wel de bedoeling om de spanning zo lang mogelijk te bewaren.

Liefst tot aan de klimtijdrit op La Planche des Belles Filles, die er op de voorlaatste dag wel zeker aankomt. Voorts is het ook duidelijk dat het zwaartepunt vooral in de slotrit zal liggen, met mogelijk een rit met aankomst bovenop l'Alpe d'Huez. Voorts nog genoeg vraagstukken die ingevuld moeten worden.

BERNAL EN FROOME KOPMANNEN BIJ INEOS?

Egan Bernal en Christopher Froome zullen de parcoursvoorstelling bijwonen, Geraint Thomas niet. Dat zegt mogelijk al heel veel. Froome ligt met zijn revalidatie op schema om voor een vijfde Tourzege te gaan en Bernal is de titelverdediger. Wellicht delen zij het kopmanschap bij Ineos en blijft er in Frankrijk dus nog weinig plaats over voor Thomas, die dit jaar tweede werd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties