Wanty-Gobert moet vol aan de bak nu het gepasseerd is door Corendon-Circus

Wanty-Gobert moet vol aan de bak nu het gepasseerd is door Corendon-Circus
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Wanty-Gobert is het verloop van de Memorial Rik Van Steenbergen een heuse klap geweest. Doordat Corendon-Circus vier renners in de top tien had, nam het de tweede plaats van Wanty-Gobert in onder de procontinentale ploegen op de UCI-ranking.

Die eerste twee plaatsen zijn enorm felbegeerd, omdat ze vanaf volgend seizoen automatisch startrecht kunnen geven in wedstrijden van de WorldTour, inclusief de grote ronden. Bij Corendon-Circus zijn ze er tuk op op op die manier Mathieu van der Poel in allerlei grote koersen aan de start te kunnen brengen.

Ook bij Wanty zijn ze gebrand op dat ticket. De Belgische ploeg moet nu 59 punten zien goed te maken. De UCI kan wel nog altijd beslissen om meer dan achttien WorldTour-licenties uit de delen in 2020. In dat geval is enkel de eerste op de ranking zeker van startrecht.

TOTAL DIRECT ENERGIE IN EEN ZETEL

Het is dus vooral Total Direct Energie, dat zo goed als zeker eerste zal eindigen, dat zich in de hanen moet wrijven. Voor Wanty-Gobert moet het allemaal wat meezitten en moeten er in de eerste plaats dit jaar nog goede sportieve prestaties volgen. Boris Vallée is alvast sterk op dreef in de Tour of Taihu Lake en ook in de Tour of Guangxhi kan Wanty nog punten rapen. Corendon rijdt dit jaar geen enkele koers meer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties