Bardet en Latour dolgelukkig met Tour-parcours 'op maat van Fransen'
Simon Wauters
Simon Wauters
| 17 reacties

Romain Bardet en Pierre Latour kijken uit naar de Tour van volgend jaar

Bardet en Latour dolgelukkig met Tour-parcours 'op maat van Fransen'
Foto: © photonews

In Parijs werd dinsdag het parcours voor de Ronde van Frankrijk van volgend jaar voorgesteld. (te veel op maat van de Fransen gemaakt', hoor je links en rechts. Bij AG2R kloeg uiteraard niemand

Ploegleider Vincent Lavenu reageerde in een persbericht: “Dit is zonder twijfel een Tour voor klimmers. Dus een Ronde van Frankrijk die past bij de kwaliteiten van ons team."

Ook Romain Bardet was tevreden “De organisatie is er andermaal in geslaagd een fantastisch parcours uit te tekenen.  De talrijke bergritten zullen ons de kans geven de ronde te kleuren. Ik kan mij voorstellen dat heel wat renners aan de start zullen willen staan. En natuurlijk wil ik er ook bij zijn.” 

Ploegmaat Pierre Latour had het ten slotte over een ‘een parcours dat geen seconde verveelt met behoorlijk korte etappes en heel wat mooie beklimmingen’. En op het vlakke ziet hij de wind een rol spelen. 

Latour miste dit seizoen de Ronde van Frankrijk en heeft dus schade in te halen: “Ik kan niet wachten om aan de start te staan. Ik heb de klimtijdrit naar La Planche des Belles Filles al aangekruist in mijn agenda.” 
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/01/2022 Hamme
23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille

Nieuwste reacties