Ackermann zet leiderstrui mooi in de verf in China, Vanmarcke in de top tien
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Leider Ackermann wint derde etappe in Tour of Guangxhi

Ackermann zet leiderstrui mooi in de verf in China, Vanmarcke in de top tien
Foto: © photonews

Pascal Ackermann eiste de vorige dagen al een hoofdrol in de Tour of Guangxhi. In de tweede etappe moest de Duitser genoegen nemen met een tweede plaats, maar hij nam wel de leiderstrui over. In die trui kwam de renner van Bora-Hansgrohe in de derde rit als eerste over de meet.

Nochtans is het niet zo dat het peloton een volledig vlak parcours voorgeschoteld kreeg. Vlak bij aankomstplaats Nanning - eveneens de startplaats - lag er nog een pittig klimmetje. Onder meer Guillaume Martin gooide daar zijn kaarten op tafel.

Op die klim konden er niet echt renners wegrijden, maar er werd wel voor een felle uitdunning gezorgd. Uiteindelijk bleef er nog een groep van een veertigtal renners over en die zouden in de sprint strijden om de zege. Kandidaat-winnaars waren dan de sterksten onder de rappe mannen, zoals Ackermann en Trentin.

VANMARCKE ZEVENDE

Zij bleken in de sprint ook bij de snelsten te zijn. Enkel Riabushenko kon zich tussen beiden plaatsen. Een sterke Ackermann kon al vroeg het zegegebaar maken en gaf zijn leiderstrui zo nog wat extra kleur. Sep Vanmarcke legde beslag op de zevende plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties