Arzuffi kan haar specifieke kwaliteiten naar hartelust aanspreken in Boom: "Vooral stampen op de pedalen"

Arzuffi kan haar specifieke kwaliteiten naar hartelust aanspreken in Boom: "Vooral stampen op de pedalen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In het seizoensbegin was het vooral Ceylin Alvarado die indruk maakte. En als die eens niet won, was er nog altijd Annemarie Worst. Een zege van Alice Maria Arzuffi in Boom lag zeker niet voor de hand. En anderzijds ergens ook weer wel: de Italiaanse klieft immers graag door de modder.

"Dit is een parcours dat me ligt. Het was niet supertechnisch. Enkel bij de bochten was het opletten en in die lange afdaling. Voorts was het vooral stampen op de pedalen", getuigde Arzuffi aan de aankomst. "De uitkomst van de race was onzeker. Het is niet dat er één iemand de hele wedstrijd voorop raakt. Er waren wel verschillende rensters die in aanmerking kwamen voor de zege." 

Ondanks de lastigheidsgraad kon het ploegenspel toch deels gespeeld worden door de dames van Steylaerts-777. "Mijn teamgenote Yara Kastelijn was op een bepaald moment weg. Ik bleef achter haar met Alvarado. Die reed het gat dicht. Toen ik enkele meters had, zei ik: dit is het moment. Daarna was het volle gas tot aan de finish."

Ik ga naar Gavere met ambitie 

Alice Maria Arzuffi

Het is de tweede overwinning in de Superprestige voor Arzuffi na haar triomf van vorig jaar in Gavere. Kan ze daar haar kunststukje nog eens herhalen? "Je weet nooit wat er gaat gebeuren. Ik rijd wel goed door de modder. Koersen door de modder en bergop liggen me het best. Ik ga naar Gavere met ambitie." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties