Belgische kampioen veegt de nul weg op zijn verjaardag
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Boom
| 39 reacties

Toon Aerts rijdt naar de overwinning in Boom

Belgische kampioen veegt de nul weg op zijn verjaardag

De Belgische kampioen veldrijden heeft een bijzondere dag beleeft in Boom: op zijn 26ste verjaardag behaalde hij zijn eerste overwinning van het seizoen. Toon Aerts moest het tot dusver stellen met ereplaatsen, maar was in Boom wel de primus. Hermans en Pidcock werden tweede en derde.

Geen Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout in Boom, zij sparen zich allebei voor Bern. Er lag aan De Schorre dus een mooie opportuniteit voor heel wat anderen. Aerts schoot bij de start uit zijn klikpedaal, een probleempje dat snel hersteld werd. Na de openingsronde vergezelde hij zijn teamgenoten Hermans en Van Kessel voorin, samen met Tim Merlier.

GRETIGE HERMANS

Vooral Hermans woekerde met zijn krachten. Het belette niet dat Sweeck eerst de aansluiting maakte met de kopgroep. Bij een volgende versnelling was de man van Telenet-Baloise wel alleen weg. Het was Sweeck die wel weer naar hem kon toe rijden. Aerts maakte op een later moment opnieuw de sprong naar voren en ook Van Kessel volgde nog.

BONUS VAN AERTS LOOPT OP

Even later was het Aerts die zijn duivels ontbond. De Belgische kampioen verdedigde een kleine voorsprong op Sweeck en Hermans. Sweeck zat gevangen tussen de twee Telenet-renners. Toen hij zich leeggereden had, liet Hermans hem achter. De bonus van Aerts was ondertussen wel al opgelopen tot boven de tien seconden.

Door de combinatie van een mechanisch defect en een val verloor Sweeck zijn derde plaats ook nog aan de oprukkende Pidcock. De youngster haalde in de slotronde ook nog Hermans bij. Pidcock kwam wel nog in contact met een paaltje, waarna Hermans doortrok en zijn tweede plaats veilig stelde. Toon Aerts was toen al buiten schot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties