Bij afwezigheid van Thibau Nys toont Yorben Lauryssen volle potentieel: "Wilde tonen dat ik wél bij selectie hoor"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Boom
| 1 reacties

Lauryssen soleert naar winst bij junioren

Bij afwezigheid van Thibau Nys toont Yorben Lauryssen volle potentieel: "Wilde tonen dat ik wél bij selectie hoor"

Met het oog op de Wereldbeker in Bern slaan enkele veldrijders Boom over. Zo stond er bij de junioren geen Thibau Nys aan de start. Wie er wel bij was, was Yorben Lauryssen. De renner van Callant-Doltcini toonde zijn goede benen en soleerde naar winst.

Lauryssen ging op wandel met zijn ploegmaat Arne Baers. Van de achtervolgers hadden zij niets te vrezen. Jelle Harteel en de Fransman Timothé Gabriel hingen twee ronden voor het einde al op 47 seconden. In de voorlaatste ronde kende Lauryssen een sterke passage op één van de steilere stukken.

LAURYSSEN KLOPT PLOEGMAAT VOOR ZEGE

Zo schudde hij Baert van zich af en bouwde hij al snel een ruime voorsprong uit. Baert hinkte bij het ingaan van de laatste ronde 23 seconden achter. Harteel had dan weer afstand genomen van Gabriel. Zo waren de podiumplaatsen verdeeld. Lauryssen is na zijn overwinning in Boom ook de nieuwe leider in de Ridley Cup.

"Door tegenslag waren mijn resultaten minder in het begin van het seizoen. Daardoor ben ik naast de selectie voor de Werelbeker te vallen. Daarom wilde ik tonen dat ik sterk ben en dat ik wél bij de selectie hoor. Vorig jaar was het een heel snelle cross. Toen zag ik de fiets van de nieuwelingen en dacht ik: dit wordt de moeite. Ik doe het wel graag op zo'n zwaar parcours. Ik ben heel blij", reageert de winnaar.

Ook de nieuwelingen hebben hun koers al afgewerkt. Viktor Vandenberghe won bij de eerstejaars met tien seconden voorsprong op Antoine Jamin. Mike Uytterhoeven werd derde. Aaron Dockx was de beste bij de tweedejaarsnieuwelingen. Dario Van Der Heyden eindigde tweede op negen seconden. Kay De Bruyckere ging met de derde plek aan de haal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties