Nieuwe leider in de Superprestige zag weinig onrust bij Telenet-Baloise

Nieuwe leider in de Superprestige zag weinig onrust bij Telenet-Baloise

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In een klap ziet de wereld er al een heel stuk mooier uit voor Telenet-Baloise. Het leverde niet alleen de winnaar van de wedstrijd in Boom, het heeft meteen ook de leider in de Superprestige in de rangen. Dat is Quinten Hermans en die was er toch wel mee bezig.

Het viel op hoe bedrijvig Quinten Hermans was in de beginfase van de cross en meteen het volle pond gaf. "Op dit parcours moet je vooral uw eigen tempo rijden", haalt Hermans aan bij Wielerkrant. "Dus dacht ik: waarom niet? Ik wist dat Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout hier niet waren, dus had ik in feite de leiding in het klassement."

VERSCHIL MET EN ZONDER ISERBYT

Dat speelde dus toch wel in zijn hoofd. "In het begin dacht ik er niet aan, maar tijdens de cross en in de finale wel. Je weet dat er een verschil is als Eli erbij is of niet. Ik had nu een grote voorsprong." Hermans bleek de cross nog goed verteerd te hebben. "Het was heel zwaar, maar in het algemeen ging het wel. Het was enkel opletten voor een schuiver."

Hier en daar kreeg Telenet toch al wat kritiek omdat het tot dusver in de grote wedstrijden telkens op Pauwels Sauzen-Bingoal stuitte. "Dat het winnen van een tv-cross uitbleef, heeft nooit geleefd binnen de ploeg. Dat was geen probleem. Op een dag moest dat er wel van komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties