Sven Nys beantwoordt de kritiek op zijn ploeg: "Ik vind niet dat ik mijn jongens iets kan verwijten"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 14 reacties

Sven Nys kan leven met kritiek op Telenet-Baloise

Sven Nys beantwoordt de kritiek op zijn ploeg: "Ik vind niet dat ik mijn jongens iets kan verwijten"
Foto: © photonews

Sven Nys maakt eens de keerzijde van de medaille mee als grote man achter een veldritploeg. Nog geen enkele tv-cross kon Telenet-Baloise al winnen. Het verschil met vorig jaar is dag en nacht. Nys aanvaardt het en had ook niet verwacht dat Iserbyt zo sterk zou zijn.

"Ik snap de kritiek, kan ermee leven. Maar ze maakt me niet nerveus. We worden niet weggeblazen. Overal zijn we tweede en/of derde", probeert Sven Nys in HLN de resultaten van zijn team te relativeren. Alleen: het gaat om winnen. "Tuurlijk. Maar ik vind niet dat ik mijn jongens iets kan verwijten. Ze voeren perfect uit wat we van hen vragen. Alleen ontbreken nog een paar cruciale procentjes."

We zijn klaar om over te nemen 

Sven Nys

Nys blijft echter immer positief. "Het kan zomaar kantelen straks. We zijn klaar om over te nemen." Is het niet aan Belgisch kampioen Toon Aerts om voor dat kantelmoment te zorgen? "Toon moet nog groeien in het seizoen. Bij afwezigheid van Van der Poel legt hij zichzelf een enorme druk op. Dat verkrampt hem."

Dat Iserbyt nu zo domineert, heeft ook Nys verrast. "Plots steekt hij er in alle facetten met kop en schouders bovenuit. Eli is niet geleidelijk aan gekomen, maar 'pats boem', met drie stappen tegelijk. Niemand die dat had verwacht, zelfs niet binnen zijn eigen team."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties