Sven Nys is het niet eens met Niels Albert
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 25 reacties

Nys ziet de toekomst van het veldrijden nog altijd positief in

Sven Nys is het niet eens met Niels Albert
Foto: © photonews

'De hoogdagen van de cross zijn achter de rug. Wie iets anders beweert, is ziende blind.' Het is een recente uitspraak van Niels Albert. Niet iedereen gaat echter mee in dat verhaal. Sven Nys bijvoorbeeld kijkt er veel optimistischer tegenaan.

"Je moet het glas halfvol bekijken in plaats van halfleeg", legt Nys uit in Het Laatste Nieuws. "Oké, er komt minder volk naar de cross. Maar ik denk dat er nog altijd voldoende talent en knowhow voorhanden s om er een spektakel van te maken."

ONGELOOFLIJKE LUXE

Nys bekijkt het allemaal vanuit een ander kader. "Met hun topprestaties op de weg hebben Mathieu en Wout veel aandacht naar het veldrijden toegezogen. De perceptie is totaal veranderd. Als zelfs Tom Dumoulin zegt dat hij iets kan leren van de manier waarop Van Aert werkt... We genieten een ongelooflijke luxe in dit hele verhaal. Wat niet wegneemt dat de discipline dringend aan een 'update' toe is." 

Er zijn dus wel degelijk problemen waar aan gesleuteld moet worden. "Als in 2020-'21 de Wereldbeker uitbreidt naar zestien 'klassiekers', zullen we goed moeten nadenken over de details van die manches en de invulling van de rest van de kalender. Met alle betrokken partijen samen, wat nu nog té weinig gebeurt. In het belang van onze sport. Zo geraken we eruit en zal het veldrijden nog niet zo makkelijk afsterven."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

16/11/2019 Tabor
17/11/2019 Flandriencross
23/11/2019 Ambiancecross
24/11/2019 Duinencross
30/11/2019 GP Kortrijk

Nieuwste reacties