Vrouwencross met wisselende kansen in Boom: Italiaanse kiest haar moment het beste, Cant leidster in Superprestige
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Boom
| 0 reacties

Alice Maria Arzuffi graait overwinning mee in Boom

Vrouwencross met wisselende kansen in Boom: Italiaanse kiest haar moment het beste, Cant leidster in Superprestige
Foto: © photonews

De tweede manche van de Superprestige werd bij de vrouwen een aantrekkelijke wedstrijd waarin verschillende rensters streden voor de prijzen. Het was ietwat verrassend Arzuffi die het beste indeelde en op het juiste moment wegreed.

Door de regenval in de ochtend lag het parcours er spekglad bij. Lechner ging er als eerste bij zitten. Wie wel uitstekend weg waren: Kastelijn, Alvarado, Worst en Cant. Arzuffi en Van der Heijden kwamen hierna wel nog aansluiten.

Voor die laatste was het aanpikken van korte duur. Bij een versnelling van Alvarado maakte enkel Worst een even goede indruk. Voor Arzuffi, Cant en Kastelijn was het op de tanden bijten. Vooral voor de wereldkampioene was het koersen op karakter.

VAL VERPEST HET VOOR KASTELIJN

Kastelijn had later een veel beter moment toen de rest van fiets ging wisselen. De Nederlandse trok fors door en leek goed op weg om vooruit te blijven. Tot ze even het verkeerde spoor koos en haar evenwicht verloor. Arzuffi en Alvarado dichtten het gaatje en namen meteen over.

De kansen bleven wisselen, want ook Cant schoof nog mooi op. Na een schuiver van Alvarado reed Cant plots op plaats twee, maar ze zag ook wel Arzuffi een ferme kloof slaan. Vanuit de achtergrond werkte Lechner een fenomenale inhaalrace af. De nationale kampioene van Italië werd zowaar nog de eerste achtervolgster op haar landgenote.

CANT IN EXTREMIS OP HET PODIUM

Het bleef voortdurend een secondespel, met Worst die Lechner nog bijbeende. Cant kroop ook nog naar deze twee toe. De Belgische haalde zo nog het podium, al moest ze wel de tweede plaats aan Lechner laten. Cant kan zich troosten met de leidersplaats in de Superprestige, Arzuffi bleek in Boom wel de beste van alle kandidaat-winnaressen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties