Winnaar Toon Aerts stelt nieuwe trend vast in de cross: "Na een tijdje denk je dat het pas voor december gaat zijn"

Winnaar Toon Aerts stelt nieuwe trend vast in de cross: "Na een tijdje denk je dat het pas voor december gaat zijn"
Foto: © photonews

Door de modder waren alle veldrijders wat moeilijker herkenbaar aan de aankomst in Boom. Bij Toon Aerts is er natuurlijk nog die nationale tricolore die er bovenuit steekt. Eindelijk was er ook nog eens confetti voor Aerts en zijn supporters zongen 'happy birthday'. Een speciale dag dus.

Na een uur ploeteren in de modder had Aerts nog een klare kijk op de zaken en merkte hij een bepaalde tendens vast. "Ik heb de indruk dat er de laatste tijd in het begin steeds hard gekoerst wordt. De eerste, tweede en derde ronde gaat het er stevig aan toe. We hebben dan ook zelf mee het initatief genomen."

De omloop in Boom leende zich er ook toe. "Dit parcours lag nog zwaarder dan andere jaren", wist ook Aerts. Het duurde langer dan hem lief was om die eerste overwinning binnen te halen. Op zijn verjaardag lukte het toch. "Na een tijdje begin je te denken dat het pas voor december gaat zijn. Nu doe ik het toch op 19 oktober, een speciale dag."

GEEN EXPLOSIEVE CROSS IN BERN

De motivatie om het beste te maken van de Superprestige is weer helemaal terug. "Ik ben van plan om in de Superprestige nu weer elke keer te gaan aanvallen." En de Wereldbekercross in Zwitserland, wat gaat dat geven? "In Bern zal het een zware cross worden, maar ik verwacht niet dat het heel snel of explosief zal zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties