Opinie Lefevere heeft gelijk om Hodeg niet van de hand te doen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Beslissing van Lefevere om Hodeg niet te ruilen voor Bennett goed te begrijpen

Lefevere heeft gelijk om Hodeg niet van de hand te doen
Foto: © photonews

Het is een opmerkelijk verhaal dat naar buiten is gekomen: Bora-Hansgrohe dat Bennett alleen wilde laten gaan als het Hodeg in de plaats kreeg. De Colombiaan nu laten gaan zou echter niet logisch zijn vanuit het standpunt van Deceuninck-Quick.Step.

Sowieso zou het een erg bizar moment zijn voor Hodeg om te moeten vertrekken bij Deceuninck-Quick.Step. Net nu hij al die breuken heeft opgelopen na die zware val in de Tour de l'Eurométropole zou hij afscheid nemen van de ploeg die hem introduceerde in het Europese wielrennen. De ploeg doet er goed aan hem nu niet te laten vallen en de renner heeft geen reden om bij het team dat hem succes bracht weg te gaan.

EINDE VAN HET PROCES NOG NIET IN ZICHT

Dat betekent uiteraard niet dat het er niet van kon komen. Er zijn voldoende situaties waarbij renners of stafleden toch van ploeg veranderen terwijl ze gerust bij hetzelfde team hadden kunnen doorgaan. Maar ze hebben bij Quick.Step echt wel geïnvesteerd in Hodeg door hem weg te plukken in Colombia en dan wil je ook tot een soort eindresultaat komen.

Dat is er nu niet, want de 23-jarige rappe man is zich nog volop aan het ontwikkelen. Dat deed hij vanaf zijn stage in 2017, zijn eerste volwaardig jaar bij de ploeg in 2018 en dit jaar door telkens stappen vooruit te zetten. Dat deed hij in 2019 onder andere met ritwinst in de BinckBank Tour, een puntentrui te winnen in de Adriatica Ionica Race en een zege in de Münsterland Giro.

VERVANGER VOOR VIVIANI

Daarnaast heeft Lefevere er geen baat bij om de ene spurter te wisselen voor de andere. Hij zou een vervanger moeten kunnen aantrekken voor Elia Viviani. Naast de Italiaanse spurtbom vertrokken er nog enkele loodsen. Dat laat ruimte om jonge kerels als Hodeg en Jakobsen in te zetten, maar er een bijkomende ervaren sprinter is met het oog op de grote ronden wel gewenst.

Gezien de huidige hiërarchie onder de sprinters is Bennett beter geplaatst dan Hodeg om in die wedstrijden zijn gram te halen, maar dat is kortetermijnvisie en de wisselmogelijkheden voor de ploegleiding zouden er niet op vooruitgaan. Een ruil tussen beiden afwijzen is ook een beetje gokken dat de overstap van Bennett administratief alsnog in orde komt, maar alles in acht genomen is het de juiste beslissing.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
25/09/2021 Bredene
02/10/2021 Meulebeke
03/10/2021 Parijs-Roubaix
03/10/2021 Gieten

Nieuwste reacties