Lefevere weigert voorstel van Bora-Hansgrohe omtrent Bennett: "Ik wil niet in een Van Aert-situatie verzeilen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 13 reacties

Patrick Lefevere wil Hodeg niet ruilen voor Bennett

Lefevere weigert voorstel van Bora-Hansgrohe omtrent Bennett: "Ik wil niet in een Van Aert-situatie verzeilen"
Foto: © photonews

Gaat Sam Bennett in 2020 voor Deceuninck-Quick.Step rijden of niet? Het is een saga die al een hele tijd aansleept. Een mondeling akkoord hebben Patrick Lefevere en de Ierse sprinter al lang. Alleen meent Bora dat het Bennett door een optie in het contract kan laten blijven.

Inmiddels deed de teammanager van Bora wel een voorstel: Hodeg in ruil voor Bennett. "Ik begreep het niet goed en heb dat geweigerd", zegt Patrick Lefevere over de deal in Het Laatste Nieuws. "Het moment was ook heel naar gekozen."

Ik sta niet op een beestenmarkt 

Hodeg had immers net zware blessures opgelopen. "Hodeg was net naar Colombia vertrokken, na zijn zware valpartij in de Tour de l'Eurométropole. HIj heeft zijn onderarm, zijn schouder en twee ribben gebroken. En dan zou ik hem moeten vertellen dat ik nieuws heb? Dat hij volgend jaar voor Bora gaat rijden? Dat kan ik niet. Ik sta niet op een beestenmarkt."

Lefevere meent dat het niet aan hem is om nu initiatief te nemen. "Ik wil niet in een Wout van Aert-situatie verzeilen. Het is nu aan Bennett om mij een brief te tonen waarop staat dat hij vrij is. Niet eerder zal ik hem een contract kunnen aanbieden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
25/09/2021 Bredene
02/10/2021 Meulebeke
03/10/2021 Parijs-Roubaix
03/10/2021 Gieten

Nieuwste reacties