Eli Iserbyt wil er alles aan doen om de eindzege te pakken in de Wereldbeker: "Mijn grootste doel"
Redactie
| 17 reacties

Eli Iserbyt wil er alles aan doen om de eindzege te pakken in de Wereldbeker

Eli Iserbyt wil er alles aan doen om de eindzege te pakken in de Wereldbeker: "Mijn grootste doel"
Foto: © photonews

Eli Iserbyt begon uitstekend aan het seizoen. Voor de terugkeer van Mathieu van der Poel leek de jonge West-Vlaming quasi onverslaanbaar. Op het EK in het Italiaanse Silvelle maakte hij het de Nederlandse wereldkampioen bij momenten zelfs erg moeilijk.

Iserbyt begon in de Wereldbeker foutloos en won in Iowa, Waterloo en Bern. Iserbyt beseft dat de afwezigheid van van der Poel hem geholpen heeft: "Ik heb die drie zeges behaald, maar dat komt ook omdat van der Poel nog niet in competitie was. Uiteraard ben ik wel zeer tevreden met deze situatie", vertelde Iserbyt bij Sporza.

In Tabor zal Iserbyt proberen om foutloos te blijven: "De vorige drie parcoursen lagen me echt uitstekend en in principe is dat in Tabor ook het geval. Het is opnieuw een zware omloop en ik heb er erg veel zin in. Het eindklassement in de Wereldbeker is echt wel een doel geworden. Ik heb al een pak punten en het gaat de goede kant op."

Iserbyt vs VDP?

Iserbyt hoopt de komende weken toch de strijd te kunnen aangaan met van der Poel: "Hij wordt alsmaar beter en dat maakt het niet makkelijker. Ik ga mijn eigen weg blijven gaan en ik hoop dat ik het hem nog heel erg moeilijk kan maken." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties