Jumbo-Visma gelooft sterk in Laurens De Plus: "Hij heeft hele grote stappen gezet" & "Een podium in een grote ronde zit er zeker in"
Redactie
| 5 reacties

Jumbo-Visma gelooft sterk in Laurens De Plus

Jumbo-Visma gelooft sterk in Laurens De Plus: "Hij heeft hele grote stappen gezet" & "Een podium in een grote ronde zit er zeker in"
Foto: © photonews

In de winter van 2019 plukte Jumbo-Visma de Belgische klimmer Laurens De Plus weg bij Quick-Step. Hij maakte het voorbije seizoen bijzonder veel indruk in Nederlandse loondienst.

Laurens De Plus was in dienst van Steven Kruijswijk een bijzonder belangrijke pion in de voorbije Ronde van Frankrijk. Hij reed ook zelf met de eindzege in de BinckBank Tour een sterk individueel seizoen. Ploegleider Merijn Zeeman gelooft sterk in de kwaliteiten van De Plus.

"De Plus heeft een goede tijdrit en klimt echt geweldig. In de Tour liet hij ook zien een derde week aan te kunnen. Hij heeft dit jaar enorme stappen gezet, maar we willen niet te gehaast met hem omgaan. Hij staat momenteel fysiek en mentaal nog niet zo ver als Kruijswijk, Roglic en Dumoulin. Laurens heeft nog meer ervaring en rust in zijn hoofd nodig. Als dat ook nog komt heeft hij alles om een podium te halen in een grote ronde", vertelde de ploegleider bij Het Nieuwsblad

Programma 2020

Het is voorlopig nog niet zeker in welke koersen De Plus te zien zal zijn: "Het kan best zijn dat hij zijn kans krijgt in rondes van een week. Dat ligt nu op tafel. We gaan er ook van uit dat hij met België meegaat naar de Olympische Spelen in Tokio komende zomer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties