Sanne Cant is de kritiek beu: "Echt onrespectvol soms"
Redactie
| 101 reacties

Sanne Cant vindt dat ze te zware kritiek krijgt

Sanne Cant is de kritiek beu: "Echt onrespectvol soms"
Foto: © photonews

Het is voor Sanne Cant vooralsnog hard werken om resultaten bij mekaar te kunnen rijden. Dat zal ze zelf als eerste erkennen. Tegelijkertijd meent de drievoudig wereldkampioene wel dat de kritiek aan haar adres te hard is en te ver gaat.

Dat mag stilaan stoppen, haalt Cant aan in een gesprek met HLN. "De kritiek is er soms zwaar over. Echt onrespectvol soms. Ik heb ook bepaalde verwachtingen als ik aan de start kom, ik vind het ook niet leuk als het niet lukt, maar de kritiek is te hard en raakt me. Als ik sommige dingen hoor... Ik heb het gehad met de commentaar."

Ik ga ervan uit dat het straks opnieuw kantelt 

Sanne Cant

Ook vorig seizoen duurde het een tijd eer de motor aansloeg. Het is hopen op eenzelfde scenario. "Ik voer mijn trainingsschema's tot op de seconde uit. Als ik de luierik zou uithangen, zou het normaal zijn dat ik geen prijzen rijd, maar ik kan mezelf niks verwijten. Ik werk heel hard, dat heb ik in de zomer ook gedaan. Ik wil positief blijven en ga ervan uit dat het straks opnieuw kantelt. Ik geloof dat het allemaal wel zal lukken." 

Bovendien lijkt er ook een zekere verschuiving te zijn in het vrouwenveldrijden. "Ik heb de indruk dat heel wat vrouwen vroeg gepiekt hebben. Dat ze allemaal in deze periode goed wilden zijn, voordat Lucinda Brand en Marianne Vos weer in het veld komen. Ik snap hen wel, maar ik mik wel op die latere periode."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties