Topknecht van Team Sunweb stopt na 13 profjaren met wielrennen
Redactie
| 1 reacties

Johannes Fröhlinger zet een punt achter zijn wielercarrière

Topknecht van Team Sunweb stopt na 13 profjaren met wielrennen
Foto: © photonews

De 34-jarige Duitser Johannes Fröhlinger heeft besloten om een punt te zetten achter zijn actieve wielercarrière. Het contract van de superknecht loopt deze winter af bij Team Sunweb en hij zal dat niet verlengen.

2019 was niet het beste seizoen voor Johannes Fröhlinger want de Duitser kreeg af te rekenen met hardnekkig virus en reed weinig wedstrijden. Hij kwam met een korte reactie: "Ik droomde als tiener van een professionele wielercarrière en ik ben blij dat ik in die droom heb kunnen leven. Ik wilde erg graag een grote ronde rijden en dat heb ik uiteindelijk 15 keer mogen doen."

De Duitser gaat nu een opleiding als trainer volgen om nadien terug te kunnen keren in het peloton. In 2006 werd hij prof bij Gerolsteiner en maakte na twee seizoenen bij Milram de overstap naar Skil-Shimano. Fröhlinger die bij de jeugd gezien werd als een degelijke klimmer schoolde zichzelf om en groeide uit tot een meesterknecht voor Marcel Kittel, John Degenkolb en Tom Dumoulin. Hij won als prof nooit een koers. In 2008 beet hij in vijfde etappe van de Ronde van Italië zijn tanden stuk op de Rus Pavel Brutt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties