Wielertransfers: Israel haalt er opnieuw een sprinter bij, 'de Tsjechische Evenepoel' zet een stapje terug

Arjen T'Sjoen
| 1 reacties
Wielertransfers: Israel haalt er opnieuw een sprinter bij, 'de Tsjechische Evenepoel' zet een stapje terug

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

November is aangebroken en dat wil zeggen dat de meeste wielrenners wel weten waar ze aan toe zijn met het oog op volgend seizoen. Toch blijven er nog enkele op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging.

Israel blijft sprinters halen

Met Rudy Barbier, André Greipel, Norman Vahtra, Tom Van Asbroeck, Mihkel Räim, Davide Cimolai en Hugo Hofstetter heeft Israel Cycling Academy heel wat snelle mannen rondrijden in 2020. Het team wil het sprinterscompartiment toch nog wat uitbreiden want de Amerikaanse sprinter Travis McCabe staat namelijk op het punt om een contract te ondertekenen.

Het team van McCabe Floyd's Pro Cycling stopt ermee en de Amerikaan moest nog op zoek naar een nieuwe werkgever. Hij lijkt op die manier toch wat uit het niets in de WorldTour terecht te gaan komen. McCabe won afgelopen seizoen een massasprint in de Ronde van Langkawi en nam in de Tour of Utah de puntentrui mee naar huis. Hij reed eerder al twee jaar in het ProContinentale circuit bij UnitedHealthcare.

Vacek zet een stapje terug

De 19-jarige Tsjech Karel Vacek heeft besloten om een stapje terug te zetten. Het jonge multi-talent kwam het afgelopen seizoen uit voor Hagens Berman Axeon, maar keert nu terug naar het continentale Team Colpack. 

Bij de junioren vocht Vacek regelmatig duels uit met Remco Evenepoel, maar dezelfde carrière maakt hij vooralsnog niet. In het continentale circuit krijgt hij nu de kans om zijn veelbelovende carrière te herlanceren. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties