Italianen hebben genoeg van gebrek aan veiligheid: "We gaan dit bloedbad niet blijven dulden"

Italianen hebben genoeg van gebrek aan veiligheid: "We gaan dit bloedbad niet blijven dulden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Veiligheid is in alle wielerlanden een belangrijk thema en voornamelijk ook in Italië. Daar gaat het dan niet alleen om de veiligheid in de koers, maar de wegen in het algemeen. Al te vaak zijn immers fietsers of wielrenners de slachtoffers van aanrijdingen.

Het is een probleem waar Italië al langer mee kampt. De voorbije weken kwam het tot een anticlimax: Domenico Pozzovivo, Letizia Paternoster, Vittoria Bussi en junior Andrea Ostolani werden allen aangereden door een auto. Rennersvereniging ACCPI eist dan ook veiligere wegen.

ZOALS TEN OORLOG GAAN

Ook bondscoach Davide Cassani stelt in La Gazzetta dello Sport dat het hoog tijd is voor verandering. "Op de weg rijden is zoals ten oorlog gaan. We gaan dit bloedbad niet blijven dulden. Er moet een dialoog komen met autobestuurders."

Kwaad worden gaat niets oplossen 

Davide Cassani

Cassani raadt iedereen aan om toch de kalmte te bewaren. "Als ze in de auto achter mij toeteren, steek ik mijn arm de lucht in om aan te tonen dat ik hen gehoord heb en om te laten weten dat ik hen voorbij zal laten wanneer het kan. Kwaad worden gaat niets oplossen."

Men moet volgens hem structureel werken aan meer verdraagzaamheid op de weg. "Sommige ongevallen gebeuren omdat ze ons in groep zien rijden en ons haten. We hebben tijd nodig om een dialoog op te bouwen en om elkaar te leren tolereren. Het zal tijd vergen, maar uiteindelijk zullen ze leren dat wij ook op de weg mogen komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties