Movistar gaat Enric Mas geen druk opleggen: "Hij is hier niet als vervanger van Valverde"

Movistar gaat Enric Mas geen druk opleggen: "Hij is hier niet als vervanger van Valverde"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Weinig renners worden beter van een vertrek bij Deceuninck-Quick.Step. Het is uitkijken hoe het gaat uitdraaien voor Enric Mas. Die koos voor de overstap naar Movistar, dat zich meer richt op het rondewerk. Daar zal hij dan wel moeten presteren. Al relativeert Sciandri dat.

Max Sciandri is ploegdirecteur bij Movistar en had het over Mas met Cyclingnews. "Hij is jong, maar heeft enorm veel talent. Zijn programma is nog niet af, maar hij gaat natuurlijk een grote ronde rijden en dit team focust op de Ronde van Frankrijk. Ik kan zijn deelname daar wel nog niet bevestigen. Op onze volgende stage zal alles vastgelegd worden."

GEWELDIGE KEUZE

Mas heeft alvast een goede impressie gemaakt. "We zijn van hem onder de indruk tot dusver. Hij is voor ons een langetermijnproject. Hij moet niet in iemands voetsporen treden. Natuurlijk wilde Movistar een grote Spaanse naam die aan het opkomen is. Ik denk dat hij een geweldige keuze gemaakt heeft door naar hier te komen."

Sciandri benadrukt dat het voormalige Wolfpack-lid een vrije rol krijgt. "Hij kan zijn eigen ding doen. Het tijdperk-Quintana is voorbij, dat van Landa is nooit echt van de grond geraakt en hij is hier ook niet echt als vervanger van Valverde."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties