Sven Nys heeft geen ambitie om zijn GP in Wereldbeker te krijgen en bespreekt toekomst van zoon Thibau
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Sven Nys blijft zich grote vragen stellen over hervorming in de cross

Sven Nys heeft geen ambitie om zijn GP in Wereldbeker te krijgen en bespreekt toekomst van zoon Thibau
Foto: © photonews

Sven Nys is één van de grotere tegenstanders van de hervorming van de Wereldbeker zoals die nu op tafel ligt. Sommige stemmen pleitten ervoor om eerst meer informatie af te wachten, maar Nys is niet gerustgesteld. De toekomst van zoon Thibau ziet er dan wel weer uitstekend uit.

In een podcast van Het Nieuwsblad raakt Nys meerdere thema's aan en daarbij ook de hervorming in de cross. "Ik ben groot voorstander van innovaties in onze sport, maar de manier waarop het nu gebeurt, doet me vrezen voor de toekomst. Er komt minder publiek naar de cross, organisatoren moeten schipperen met hun centen en plots worden er meer centen gevraagd."

Dan is het de vraag wat daar tegenover staat. "En dat krijgen ze in de plaats? Meer toch, zou je verwachten. Maar ze weten helemaal nog niet wat ze gaan krijgen." De GP Sven Nys in Baal zou één van de mogelijke toevoegingen aan de nieuwe Wereldbeker kunnen zijn. "Baal in de Wereldbeker? We hebben niet de minste ambitie."

MOEILIJKSTE JAAR WACHT OP THIBAU

Ondertussen kan de familie Nys zich optrekken aan de prestaties van Thibau. Sommigen zien in hem de toekomst van de cross. "Ik ga niet zeggen dat hij diegene zal zijn die de sport naar een hoger niveau zal tillen. Ik ben er redelijk zeker van dat hij volgend jaar bij de beloften het moeilijkste jaar uit zijn carrière gaat beleven. Ik laat hem rustig zijn ding doen, met vallen en opstaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/11/2020 GP Kortrijk
05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere

Nieuwste reacties