Campenaerts en Evenepoel moeten het stellen met ereplaatsen in verkiezing Vlaamse Reus

Campenaerts en Evenepoel moeten het stellen met ereplaatsen in verkiezing Vlaamse Reus
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is de tijd van het jaar voor allerlei verkiezingen. Bij de verkiezing van de Flandrien en de Kristallen Fiets moest Campenaerts Evenepoel telkens voor zich dulden. Bij de Vlaamse Reus waren de rollen omgekeerd, maar geen van beide wielrenners werd de laureaat.

De Vlaamse Reus is de trofee waarmee de Vlaamse bond van Sportjournalisten de beste Vlaamse sporter van het jaar aanduidt. Bij de wielrenners scoorden Victor Campenaerts en Remco Evenepoel het best. Van Wout van Aert was geen spoor in de top vijf.

CAMPENAERTS RONDT DE KAAP VAN DE 200 PUNTEN

Campenaerts kreeg bij de stemming 214 punten achter zijn naam en deed zo beter dan de 189 punten van Evenepoel. De eerste twee plaatsen waren echter niet voor wielrenners. Basketbalspeelster Emma Meesseman had haar team Washington Mystics naar winst geleid in de WNBA Finals en gymnaste Nina Derwael verlengde haar wereldtitel aan de brug met ongelijke leggers.

Titels op het hoogste niveau ter wereld in hun sport. Moeilijk om dat te overtreffen. Het was Emma Meesseman die met 684 punten bekroond werd als winnares van de Vlaamse Reus. Nina Derwael werd tweede met 565 punten. Campenaerts en Evenepoel eindigden dus als nummers drie en vier.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties