Deceuninck-Quick.Step komt met programma voor stage in Calpe: "Van vitaal belang"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Koen Pelgrim legt schema van Deceuninck-Quick.Step in Calpe uit

Deceuninck-Quick.Step komt met programma voor stage in Calpe: "Van vitaal belang"
Foto: © photonews

Remco Evenepoel en al zijn ploegmaats zijn vanaf zaterdag samen op stage in Calpe. Het is voor het derde jaar op rij dat Deceuninck-Quick.Step daar zijn winterstage houdt. Er is een specifiek programma uitgetekend om opnieuw de basis te leggen voor een superseizoen.

Trainer Koen Pelgrim doet het vollledige schema uit de doeken. "De eerste drie dagen zijn vooral voor photoshoots, maar we gooien er ook stabiliteitsoefeningen, gezondheidsscreening, cardio en andere testen tussen om te zien hoe de renners uit het tussenseizoen gekomen zijn."

Dat is de eerste fase van de stage. "Na deze drie dagen zal de echte training starten en worden de renners verdeeld in drie groepen, naargelang hun doelstellingen. Deze stage is erg belangrijk, want sommige renners vertrekken binnen een maand naar Australië voor hun eerste koers. Het is van vitaal belang dat zij in december een goede conditie opbouwen."

VEEL NIEUWE RENNERS

Daarnaast is het belangrijk om het geheel van 28 renners plus staf om te vormen tot een sterke groep. "Het is goed om nu een trainingsblok af te werken en tijd te spenderen met mekaar, want we zitten met veel nieuwe renners."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/08/2020 - 04/08/2020 Ronde van Occitanië
03/08/2020 - 09/08/2020 Tour de Pologne
03/08/2020 Gran Trittico Lombardo
05/08/2020 Milaan-Turijn
06/08/2020 Mont Ventoux Dénivelé

Nieuwste reacties