Analyse Een afscheid van Sagan zou sowieso een kleine schok zijn voor het wielrennen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 14 reacties

Weinig doelen blijven nog over voor Peter Sagan

Een afscheid van Sagan zou sowieso een kleine schok zijn voor het wielrennen
Foto: © photonews

Peter Sagan heeft laten doorschemeren dat hij geen vele jaren meer verwijderd is van zijn afscheid aan de wielersport. Het is iets wat eerder hier en daar al eens de kop op stak, maar nu heeft hij het er zelf nadrukkelijk over. Wat zou dat doen met het wielrennen?

Nu staat er in elke generatie hier en daar wel een flamboyante wielrenner op of iemand met veel uitstraling die het toch net op een iets aparte manier doet. Al is Sagan op dit vlak toch wel een hele speciale: zowel met de acrobatentoeren die hij soms op de fiets uithaalt als met zijn persoonlijkheid naast de weg.

in elk geval is hij een topper met veel aandacht voor de wielerfans die telkens weer op de koers opdagen en zo'n figuur zou sowieso gemist worden. Daarnaast zijn er nog zijn prestaties op de weg. Als hij aan de start verschijnt en het parcours is een beetje zijn ding, mag je er donder op zeggen dat hij meedoet voor de prijzen. Dat heeft tot ontelbare tweede plaatsen geleid, maar daar reageert hij vaak op met de glimlach.

OVERWELDIGEND PALMARES

Sagan heeft inmiddels natuurlijk ook een overweldigend palmares bij mekaar gereden. Zeven groene truien en in totaal twaalf ritzeges in de Tour, vier ritten in de Vuelta, Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Europees kampioen en driemaal wereldkampioen: als je dat allemaal op je teller hebt staan, zijn er nog weinige doelen die overblijven.

Dan rest er ook de vraag of de motivatie op een bepaald moment niet wegebt, want veel doelen blijven er niet meer over. Nog meerdere keren de Ronde of Roubaix winnen? Hij zal wel proberen, maar records zal hij in die wedstrijden wellicht niet meer breken. En ervan wakker liggen doet hij evenmin. Sagan gaat nog wel koersen om te winnen, maar als die resultaten eens achterwege blijven, hoeft dat geen ramp meer te zijn.

VROEG AAN DE TOP

Toch is hij nog altijd maar 29. Dan is het toch al behoorlijk vroeg om het over je pensioen te hebben. Daarbij wel niet vergeten dat hij al op zijn twintigste doorbrak in 2010 in Parijs-Nice. Atleten die vroeg de top bereiken, voelen niet altijd de noodzaak om er een lange loopbaan van te maken. Het beste wat we kunnen doen, is nu nog van zijn kunsten genieten. Wanneer hij effectief afzwaait, zal dat toch een kleine schok zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/08/2020 - 04/08/2020 Ronde van Occitanië
03/08/2020 - 09/08/2020 Tour de Pologne
03/08/2020 Gran Trittico Lombardo
05/08/2020 Milaan-Turijn
06/08/2020 Mont Ventoux Dénivelé

Nieuwste reacties