Opinie Evenepoel vergelijken met Merckx hoeft nog altijd niet
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 14 reacties

Aan vergelijkingen met Merckx heeft Evenepoel ook na zijn eerste profjaar niet veel

Evenepoel vergelijken met Merckx hoeft nog altijd niet
Foto: © photonews

Nu Remco Evenepoel de Kristallen Fiets gewonnen heeft, duiken ze weer volop op: de vergelijkingen met Eddy Merckx. Al hoeft men die toer niet op te gaan. Ook Merckx zelf niet. Ook al deed die dat woensdag wel op het gala.

Er werd Merckx de vraag voorgelegd hoe hij de carrière van Evenepoel verder ziet evolueren. Zijn antwoord: "Hij heeft natuurlijk heel veel mogelijkheden. Het is aan hem om het te bewijzen en aan hem alleen. Waarom zou hij niet beter kunnen worden dan Merckx?"

Daar word je toch even stil van, als De Kannibaal zelf die woorden in de mond neemt. Er vallen enkele dingen bij op te merken. Ten eerste: het was het eerste publieke optreden van Merckx sinds die onlangs in het ziekenhuis belandde. Eddy zag er goed uit en antwoordde helder op de gestelde vragen. Hij gaat als wielerliefhebber nog volop kunnen meegenieten van de kunsten van Remco op de fiets.

GEEN GLAZEN BOL

Daar kunnen we alleen maar blij om zijn. Wel een nuance: het is niet omdat zijn antwoorden duidelijk en to the point waren, dat het ook evident was om alle vragen te beantwoorden. De evolutie van de carrière van Evenepoel? Tja, Merckx heeft ook geen glazen bol. Als je niet wil vervallen in clichés, moet je dan wel met iets bijzonder uit de hoek komen en dat deed hij dan ook.

De vergelijkingen tussen Merckx en Evenepoel zijn niet nieuw. Ze deden al volop de ronde nog voor Evenepoel de stap zette naar de profs en waren op dat moment natuurlijk helemaal van de pot gerukt. Na zijn sterk eerste seizoen twijfelt er niemand nog aan de kwaliteiten van Evenepoel. Dat hij het potentieel heeft om een glansrijk palmares bij mekaar te fietsen, staat als een paal boven water.

PROFIEL VAN POLYVALENTE RENNER

Toch moet het in de grote ronden nog allemaal beginnen. Zijn debuut in de Tour komt er in 2020 zeker nog niet. Wel heeft Evenepoel al laten zien dat hij het ook kan in het tijdrijden en het eendagswerk, als het parcours hem ligt. Hij doet zo misschien denken aan profielen uit het verleden. Maar hem opzadelen met vergelijkingen met Merckx, daar is Remco ook na zijn grand cru-jaar niet veel mee.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/08/2020 - 04/08/2020 Ronde van Occitanië
03/08/2020 - 09/08/2020 Tour de Pologne
03/08/2020 Gran Trittico Lombardo
05/08/2020 Milaan-Turijn
06/08/2020 Mont Ventoux Dénivelé

Nieuwste reacties