Golazo stapt niet mee in nieuwe Wereldbeker: "Er blijft ruimte voor aantrekkelijke kalender"
Dennis Rosiers
| 6 reacties

Golazo stapt niet mee in nieuwe Wereldbeker

Golazo stapt niet mee in nieuwe Wereldbeker: "Er blijft ruimte voor aantrekkelijke kalender"
Foto: © photonews

Golazo zal geen kandidaturen indienen voor de vernieuwde wereldbeker in het seizoen 2020-2021. Dat maakte ze vrijdagochtend beken in een persbericht.

Golazo heeft dus voor volgend seizoen dezelfde crossen ingediend, mét dezelfde datum. Een streep door de rekening van Flanders Classics, een concurrerende organisator voor veldritten, die komend seizoen de wereldbeker in een nieuw jasje wil steken. Flanders Classics, met voormalig basketter Thomas Van Den Spiegel als voortrekker,  wil de wereldbeker uitbreiden naar 16 manches, waarvan minstens de helft in het buitenland gereden moet worden.

Maar Golazo stapt dus niet mee in het verhaal. "In ons huidig aanbod van 17 crossen zitten, op Namen na, geen wereldbekercossen. Dat willen we ook volgend seizoen zo houden. We zullen er in eigen land een nog sterkere serie van topveldritten in eigen lang van maken", laat Christophe Impens van Golazo weten.

"We hebben hierover langdurige overeenkomsten met televisie, maar ook met de meeste gemeenten en steden. Veldrijden is onze nationale wintersport nummer één en blijft veel mogelijkheden bieden."

We geloven niet dat één klassement de rest zal versmachten

"We geloven niet dat één klassement de rest zal versmachten. Er blijft ruimte voor een aantrekkelijke kalender naast de wereldbeker, met vernieuwende evenementen en evenementen met een jarenlange traditie", klinkt het bij Golazo, dat onder meer de manches van de DVV trofee organiseert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties