Analyse Onder andere comebacks zorgen ondanks afwezigheid Van der Poel voor aantrekkelijk ogend veldritweekend

Onder andere comebacks zorgen ondanks afwezigheid Van der Poel voor aantrekkelijk ogend veldritweekend
Foto: © photonews

Geen Mathieu van der Poel dit weekend in de cross en toch is het veldritprogramma meer dan de moeite waard. De spanning is immers verzekerd en Essen ontvangt met veel plezier Zdenek Stybar en Marianne Vos, die hun eerste cross van het seizoen afwerken.

Naast Van der Poel ontbreken er bij de mannen zaterdag nog enkele grote namen. Zo sparen Toon Aerts en Eli Iserbyt hun krachten voor Zonhoven. Het zorgt er alleen maar voor dat het een heel open wedstrijd gaat worden in Essen die alle kanten uit kan. Het niveau van de kandidaat-winnaars zal immers niet ver uit mekaar liggen.

Titelverdediger Laurens Sweeck heeft in extremis alsnog toegezegd. Het is een gouden opportuniteit voor Tom Pidcock om eens een overwinning te boeken bij de elite. Ook Quinten Hermans zal deze kans echter met beide handen willen grijpen. Dan zijn er nog local boys Jim Aernouts en Tom Meeusen, die wel een woordje mee zullen spreken.

EXTRA PIGMENT

Eigenlijk is Zdenek Stybar nog zo'n thuisrijder. De rentrée van de Tsjech zorgt voor een extra pigment. Niet dat hij grote ambities stelt en die mag Marianne Vos bij de vrouwen wel koesteren. Ook zij rijdt na haar campagne op de weg haar eerste cross. Haar landgenotes die tot dusver de prijzen verdeelden, zijn maar beter gewaarschuwd.

Op zondag staat alles dan in teken van het klassement van de Superprestige. Toon Aerts verdedigt zijn leidersplaats, maar heeft slechts twee punten meer dan ploegmaats Corné Van Kessel en Quiinten Hermans. Zonhoven blijft een klassieker die vele veldrijders maar wat graag op hun naam willen schrijven. Trekt Telenet het laken naar zich toe of graait Iserbyt nog eens een overwinning mee?

KAN CANT ALVARADO EN KASTELIJN DE BAAS?

Ook bij de dames spanning troef in de Superprestige, met Alvarado die de dans leidt met een voorsprong van drie punten op Yara Kastelijn. Vele ogen zullen dus op hen beiden gericht zijn, maar Sanne Cant ligt nog altijd op een verdienstelijke derde plaats en het winnen van de Kristallen Fiets kan misschien de opsteker zijn die leidt tot opnieuw meer succes in het veld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties