Peter Sagan denkt stilaan na over wielerpensioen: "Ik zie het einde naderen"

Peter Sagan denkt stilaan na over wielerpensioen: "Ik zie het einde naderen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In een eerder interview heeft Peter Sagan al zijn ietwat merkwaardig programma voor 2020 bekendgemaakt. Alles zal zich afspelen in zes zware maanden. Sagan stelt zijn eigen lichaam dus danig op de proef en het is de vraag hoeveel jaar hij dat nog gaat doen.

Sagan is inmiddels 29. Tram 3 lonkt. Tien jaar Bora-Hansgrohe heeft hij op de teller. Dat doet hem al eens nadenken over hoeveel jaar er nog gaat bijkomen. "Zes jaar geleden was ik daar meer bezorgd over. Ik zie nu het einde naderen", klinkt het bij Cyclingnews. "Ik denk niet dat ik tot op mijn veertig kan blijven koersen met mijn rijstijl."

MEER GENIETEN

Het lijkt er dus op dat we Sagan niet zolang meer in het profpeloton gaan zien. "Ik heb  niet veel jaren meer over. Dat werkt meer motiverend dan dat het mij angst aanjaagt. Als je je realiseert dat het gauw voorbij kan zijn, geniet je er meer van."

Wat is dan het criterium om te beslissen wanneer hij stopt met wielrennen? "Het belangrijkste is om in topconditie te blijven. Zolang ik dat kan doen, zal ik gemotiveerd blijven om te koersen. Als ik zie dat ik niet meer vooruit geraak, dan is het misschien het moment om te stoppen." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties