Thomas ziet 'immense verschillen' tussen koersen en blikt terug op Tourzege: 'Redelijk saai, maar moeilijk om te doen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Geraint Thomas pakte het tijdens de Tour van 2018 dag per dag aan

Thomas ziet 'immense verschillen' tussen koersen en blikt terug op Tourzege: 'Redelijk saai, maar moeilijk om te doen"
Foto: © photonews

Enkele jaren geleden had men het niet kunnen voorspellen, maar Geraint Thomas is inmiddels ook op de weg uitgegroeid tot een echte topper. Terwijl hij zich in het begin van zijn carrière ook richtte op het baanwielrennen. Het is een weggeweest van keuzes maken.

In de PrePro Podcast van Eugene Laverty neemt Thomas zijn wielerloopbaan onder de loep. "In het begin wilde ik alles doen, maar dat kan je gewoon niet. Je kan niet voor een olympische medaille op de piste gaan en de week nadien een klassieker of de Tour rijden. Dat is zo anders en zo specifiek. Zelfs het eendagswerk in vergelijking met rittenkoersen, het is een immens verschil."

Toch heeft zijn ervaring uit het baanwielrennen hem wel een surplus bezorgd, waardoor hij ook als wegrenner grote uitslagen kon neerzetten. "Die beensnelheid vanop de piste, kunnen sturen, in groep rijden, wedstrijden kunnen lezen... dat heeft me allemaal enorm geholpen op de weg." 

HUILEN OP TV

De uitschieter was uiteraard zijn Tourzege in 2018. "Tijdens de koers vond ik gewoon dat het allemaal geweldig was. Ik dacht gewoon aan wat ik moest doen dag per dag. Het klinkt redelijk saai, maar het is moeilijk om te doen. Toen ik huilde op tv, was dat voor het eerst dat het tot me doordrong dat ik de grootste koers die er is had gewonnen." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties