Ineos verdedigt zich voor financieel voordeel: "Geld komt na de uitslagen, niet andersom"
Redactie
| 0 reacties

Nicolas Portal verdedigt het steeds stijgende budget van Ineos

Ineos verdedigt zich voor financieel voordeel: "Geld komt na de uitslagen, niet andersom"
Foto: © photonews

De voorbije jaren had Team Ineos - vroeger Team Sky - vaak de grote ronden in een wurggreep. Het succes van de ploeg is ook niet onlogisch gezien de financiële middelen. Sportdirecteur Nicolas Portal vindt niet dat Ineos hiervoor kritiek verdient. Het is zelfs het omgekeerde, zo meent hij.

Het steekt toch de ogen uit dat het budget van Ineos maar blijft toenemen. "Eén van de redenen is dat wanneer een renner een grote ronde wint, zijn prijs omhoog gaat. Als je hen wil houden, moet je hen meer betalen. De mensen moeten onthouden dat we niet het grootste budget hadden in 2010, 2011 en 2012. Het geld komt na de uitslagen, niet omgekeerd", zegt Portal aan VeloNews.

De Fransman wijt de sterkte van Ineos in grote ronden vooral aan de kennis binnen het team. "Om de ene na de andere overwinning te kunnen behalen, met verschillende renners, dat betekent dat we weten hoe we dit moeten doen. Het gaat niet enkel om talent hebben of goede renners kopen. Het is ook een compliment aan de staff. We ontwikkelen ook talent."

NIET SAAI

Naast het verwijt dat ze het financieel zoveel gemakkelijker hebben dan andere ploegen, wordt de koerswijze van Ineos ook wel eens saai genoemd. "Noem ons niet saai. Het lijkt misschien zo, maar zo win je. We gaan honderd procent voor het algemeen klassement. Als je een ploeg bouwt, willen alle renners gewoon winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

05/04/2020 Ronde van Vlaanderen
06/04/2020 - 11/04/2020 Ronde van het Baskenland
08/04/2020 Scheldeprijs
12/04/2020 Parijs-Roubaix
15/04/2020 Brabantse Pijl

Nieuwste reacties