Opinie Namen is zeker een plaatsje waard in de nieuwe Wereldbeker
Redactie
| 1 reacties

Behoud van Namen in Wereldbeker zou goede zaak zijn

Namen is zeker een plaatsje waard in de nieuwe Wereldbeker
Foto: © photonews

Aanvankelijk heette het dat de zeventien veldritten van Golazo niet zouden meedingen naar een plek in de Wereldbeker na de hervorming. Er zou nu toch een uitzondering kunnen komen voor Namen en dat zou zeker en vast een goede zaak zijn.

Om te beginnen is met de Citadel van Namen alvast wel het terrein aanwezig om deze cross de komende jaren één van de klassiekers op de veldritkalender te laten zijn. Zo'n cross kan ook op zichzelf staan, maar tegelijkertijd horen crossen met zulk decor ook wel thuis voor de Wereldbeker.

STIJGENDE TOESCHOUWERSAANTALLEN

Daarnaast is een status als Wereldbekermanche in Franstalig België misschien nog wel belangrijker om de mensen warm te krijgen en te houden voor het veldrijden. Er is een gunstige evolutie van de toeschouwersaantallen in Namen. Het zou dan ook goed zijn om deze cross in de Wereldbeker te houden, anders wekt men misschien de illusie dat deze wedstrijd aan status verliest.

PARCOURSWIJZIGING

Iedereen kent Namen uiteraard van de Citadel, maar het is wel zo dat het parcours van deze cross gewijzigd gaat worden. De start zal gegeven worden aan de esplanade van de Citadel en een deel van de lokale ronden zal in omgekeerde richting afgewerkt worden.

Dat zal aanvankelijk even aanpassen zijn, maar een wijziging van parcours is altijd een welgekomen innovatie in veldritland, waar zoveel al jaarlijks hetzelfde is. Een finaal oordeel zal wel van de veldrijders komen wanneer ze het vernieuwde parcours eens hebben afgewerkt, maar meestal wordt zo'n verandering hartelijk ontvangen.

Een extra gevolg van die parcourswijziging kan zijn dat de wedstrijd iets minder zwaar wordt, waardoor Mathieu van der Poel - in 2018 nog winnaar in Namen - mogelijk toch iets langer gevolgd kan worden. Tegelijkertijd zal de moeilijkheidsgraad wel nog voldoende zijn om van een mooie klassementscross te spreken. Als Golazo en Flanders Classics over Namen overeen kunnen komen, graag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

05/04/2020 Ronde van Vlaanderen
06/04/2020 - 11/04/2020 Ronde van het Baskenland
08/04/2020 Scheldeprijs
12/04/2020 Parijs-Roubaix
15/04/2020 Brabantse Pijl

Nieuwste reacties