Plannen van Ben Hermans en zijn maats verstoord door ware zandstorm

Plannen van Ben Hermans en zijn maats verstoord door ware zandstorm
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sinds de ploeg van Ben Hermans zijn naam veranderde naar Israel Start-Up Nation, heeft het nog maar weinig geluk gekend. Rory Sutherland liep al een zware blessure op en de anderen moesten tijdens de training op stage door een heuse zandstorm.

De stage van de ploeg gaat utieraard door in Israël. Het gebied dat de ploeg had uitgekozen, ligt eigenlijk in de woestijn. Daar zijn toch enige risico's aan verbonden, zo blijkt. Als het serieus gaat waaien, kunnen de renners een pak zand in het gezicht krijgen.

ZAND INADEMEN

Ben Hermans & co ontsnapten er niet aan. "We waren aan het fietsen in het midden van de woestijn. Het was volle bak zandstorm. We ademden allemaal zand in en moesten halt houden", doet de Belg zijn verhaal bij Sporza. "De zandstorm heeft voor miserie gezorgd."

De eerste stage met onder andere Nils Politt en André Greipel zal hem dus nog lang bijblijven. Zeker omdat de weersomstandigheden plots bruusk veranderden. "We begonnen aan onze training bij een temperatuur van 25 graden celsius, maar door de regenval hadden we plots allemaal een koud gevoel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties