David van der Poel grijpt net naast zege in Zwitserland, 'nieuwe ploeg' wel al voor vijfde keer aan het feest

David van der Poel grijpt net naast zege in Zwitserland, 'nieuwe ploeg' wel al voor vijfde keer aan het feest
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zijn broer Mathieu bezorgde zijn familie al massa's overwinningen, maar ook David van der Poel heeft nog eens gestreden voor het hoogste goed. In de EKZ-cross in het Zwitserse Meilen deed David mee voor de overwinning. Die ging uiteindelijk naar ploegmaat Marcel Meisen.

Er kon in Meilen toch wel de nodige schade aangericht worden: elke renner uit de top tien kwam afzonderlijk binnen. Voor de zege ging het vooral tussen Marcel Meilen en David van der Poel. Meisen slaagde erin om 14 seconden van Van der Poel weg te rijden. Lars Forster werd derde op 23 seconden van de winnaar. Dieter Vanthourenhout eindigde nog net in de top tien.

DRIEMAAL PRIJS IN BAAL

Net geen overwinning dus voor Van der Poel, maar zijn ploeg doet het wel voortreffelijk. Sinds Alpecin-Fenix de opvolger werd van Corendon-Circus, leverde het team al vijf keer de winnaar van een cross. In Baal alleen was het al driemaal prijs met Antoine Benoist bij de beloften, Ceylin Alvarado bij de vrouwen en Mathieu van der Poel bij de mannen.

Marcel Meisen deed de rest: door zijn overwinningen in Luxemburg en nu in Zwitserland staat de teller van de ploeg al op vijf.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties