Details over volgend veldritseizoen bekend: openen in Lokeren, Niel is DVV Trofee

Details over volgend veldritseizoen bekend: openen in Lokeren, Niel is DVV Trofee
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Door de hervorming van de Wereldbeker is het uitkijken hoe de veldritkalender er volgend seizoen gaat uitzien. Daarnaast worden er nog wel enkele veranderingen doorgevoerd. Reeds gekende nieuwigheden hebben onder andere vat op de crossen in Lokeren en Niel.

Lokeren, daar werd dit seizoen toch niet gecrosst? Juist, maar volgend seizoen zijn de heren en dames veldrijders wel opnieuw welkom in het Waasland. De Rapencross keert na een jaar afwezigheid terug op de kalender.

OPENEN IN LOKEREN IN PLAATS VAN IN EEKLO

Het zal zelfs de opener van het nieuwe seizoen zijn. In de vorige editie won Daan Soete nadat Mathieu van der Poel ten val kwam en afgevoerd moest worden met een voetblessure. De volgende cross in Lokeren staat gepland op 12 september 2020.

Een opvallende wijziging ondergaat de Jaarmarktcross in Niel. Die zou aanvankelijk deel gaan uitmaken van de Superprestige. Het was één van de vele wedstrijden die dit seizoen op naam kwamen van Van der Poel. Niel zal uiteindelijk niet behoren tot de Superprestige, maar wel tot de DVV Trofee.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties