Belg van Lotto-Soudal komt dit voorjaar niet meer in actie

Simon Wauters
Simon Wauters
| 0 reacties
Belg van Lotto-Soudal komt dit voorjaar niet meer in actie
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het zit Jelle Wallays niet mee. De renner van Lotto-Soudal moet voor het tweede seizoen op rij het voorjaar aan zich laten voorbijgaan.

Wallays liep vorige maand een scheur op in de quadricepspees. De dertigjarige Belg zit al opnieuw op de fiets, maar komt dit voorjaar niet meer in actie.

“Deze blessure heelt heel langzaam”, vertelde Wallays aan Het Laatste Nieuws. “Dokters vertelden me dat een scheurtje van één millimeter een maand rust zal inhouden. Wel, de scheur in mijn quadricepspees was wel vier millimeter groot. Dan weet je al genoeg.”

“Ik spendeer dagelijks zo’n vier uur bij de kinesist. En ik rij al met de fiets, rustig en zeker zonder te forceren. Maar ik train pijnvrij en dat is toch ook al zeer hoopgevend.”

“Ik hoop dat ik mijn seizoen net als vorig jaar op het einde nog kan goedmaken. Ik ging vorig jaar wel door een helse periode. Ik weet nu beter waarom ik terugvecht en ik weet dat ik zal terugkomen.”

“Bovendien word je door tegenslag als renner eigenlijk mentaal sterker. Natuurlijk wil ik zo snel als mogelijk een rugnummer opspelden, maar ik moet volledig in orde zijn. Te vroeg hervatten is met deze blessure zeker niet aan de orde.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties