Lefevere wil zijn humeur er niet te veel bij verliezen: "Geen koers, geen startgeld, maar wel tachtig man personeel"

Lefevere wil zijn humeur er niet te veel bij verliezen: "Geen koers, geen startgeld, maar wel tachtig man personeel"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na al die jaren in de koers dreigt er ook voor Patrick Lefevere nog iets nieuws: het noodzakelijk 'skippen' van het Vlaamse voorjaar. De CEO van Deceuninck-Quick.Step wil zijn gemoed niet laten aantasten door de huidige coronacrisis. Al oogt de realiteit niet mooi.

In Het Nieuwsblad probeert Lefevere met een kwinkslag om te gaan met de huidige situatie. Talloze beelden bereikte de media van ellenlange files aan de kassa van de supermarkten. Ook iets voor Lefevere? "Hamsteren? Niet nodig, ik heb een visvijver thuis. Ik kan een tijdje voort."

OP REIS NAAR DE ZON

Nog wel grappig. Veel minder grappig is het feit dat al heel wat Vlaamse eendagskoersen geannuleerd zijn. Moet straks ook de Ronde wijken, dan mag er helemaal een kruis gemaakt worden over het voorjaar. "Geen Vlaams voorjaar? Dan ga ik op reis naar de zon", kondigt Lefevere aan.

Ook dan blijven echter de moeilijkheden die heel deze situatie met zich meesleept. Een organisatie als Deceuninck-Quick.Step kan wel tegen een stootje, maar zal financieel toch ook in de klappen delen. "Geen koers, geen startgeld, maar wel tachtig man personeel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties