Organisator E3 begripvol en bezorgd: "'Worst case' vrees ik zelfs voor faillissementen"
Redactie
| 3 reacties

Jacques Coussens vreest voor financië moeilijkheden voor ondernemers

Organisator E3 begripvol en bezorgd: "'Worst case' vrees ik zelfs voor faillissementen"
Foto: © photonews

Geen kampioenen in Harelbeke, toch niet deze maand. De E3 BinckBank Classic kan immers niet doorgaan vanwege het coronavirus. Jacques Coussens ziet 'zijn' wedstrijd dus in het water vallen. Het kwam voor hem wel niet meer als een verrassing.

"Ik betreur het enorm, maar toon wel begrip. De gezondheid en het algemeen welzijn primeren", zegt Coussens in HLN. "Geen enkele organisator van gelijk welk evenement wil het op zijn geweten hebben dat iemand tijdens dat event getroffen zou worden door het virus. De beslissing komt niet als een verrassing. Wie dit niet zag aankomen, leefde de voorbije weken in een andere wereld."

Coussens leeft wel mee met de ondernemers die de drastische maatregelen zullen voelen. "Dit gaat veel meer instanties raken dan alleen ons, organisatoren. Hotels, cafés, restaurants die in die periode gouden zaken doen. Sponsors die zich engageren en een pak publiciteit en visibiliteit nu in rook zien opgaan. 'Worst case' vrees ik zelfs voor faillissementen."

Het zal financieel pijn doen 

Jacques Coussens

En wat nu met de E3 BinckBank Classic? "Dat kan en wil ik op dit moment niet inschatten. Feit is: dit is geen geestig verhaal, het komt zeer ongelegen. Het zal financieel pijn doen. Maar nogmaals: de gezondheid en het algemeen welzijn van de mensen weegt daar niet tegenop."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties