RSZ-verhaal weer op de agenda: opnieuw meer munitie om fiscaal gunstregime voor profsporters te herroepen

RSZ-verhaal weer op de agenda: opnieuw meer munitie om fiscaal gunstregime voor profsporters te herroepen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De wielrenners uit België zullen het met argusogen volgen: hoe gaat de hele discussie rond het RSZ-regime in de sport aflopen? Na een uitspraak van de arbeidsrechtbank in Antwerpen, lijkt de kans weer groter dat professionele sporters hun RSZ-korting kwijtspelen.

Het zou in de eerste plaats vooral een drama zijn voor het Belgische voetbal, maar ook de wielerwereld zal getroffen worden indien men het systeem abrupt overhoop haalt. Het is geen toeval dat een zaak aangespannen door een voetbalclub het item weer vooraan de agenda plaatst.

Amateurclub Sporting Hasselt opende een procedure omdat hun werknemers op het gunstige RSZ-tarief geen beroep kunnen doen. De rechter stelt de club in het gelijk en oordeelt dat dit discriminerend is. De politiek heeft dus nu opnieuw meer munitie om de fiscale gunstregel voor sporters af te schaffen.

Een hervorming moet je stapsgewijs doorvoeren 

Michel Maus

Het is ofwel ook amateursporters aan van die regel laten genieten ofwel allé sporters, ook wielrenners dus, onderwerpen aan de gewone RSZ-tarieven. Toch volgens Michel Maus, professor fiscaal recht aan de VUB. "Dat zou catastrofaal zijn", waarschuwt Maus in HLN. "Een hervorming moet je stapsgewijs doorvoeren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties