UCI en zijn partners onderstrepen belang van voldoende dopingtests

UCI en zijn partners onderstrepen belang van voldoende dopingtests
Foto: © photonews

Het effect van de coronacrisis op het aantal dopingtests die nog uitgevoerd worden, zorgt voor ongerustheid in het peloton. Dat ligt immers momenteel aan de lage kant. De strijd tegen doping blijft een grote bekommernis van de UCI en zijn partners.

Dat valt af te leiden uit een persbericht van de UCI. Die koos er in januari nog voor om voortaan het antidopingprogramma van de ITA te hanteren. Aanvankelijk vonden de partners van de UCI dat ze te weinig bij die beslissing betrokken waren.

In een videocall zijn de AIGCP, de AIOCC en de CPA nu op de hoogte gesteld van wat de overeenkomst tussen de UCI en de ITA juist inhoudt. Ook kwam het thema van het aantal dopingtests aan bod. Wat dat betreft zat iedereen op dezelfde lijn.

GEZONDHEIDSVOORSCHRIFTEN

Er moet immers snel opnieuw vaker getest gaan worden op dopinggebruik. Dat zijn alle partijen overengekomen. Momenteel gebeurt dat enkel nog sporadisch, wanneer er aanwijzingen in die richting zijn, door de gezondheidsvoorschriften die in verschillende landen van kracht zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties